A gyerekekre is érdemes gondolni a lagzin

esküvői tanácsadás, esküvői tanácsadás Pécs, esküvőszervezés, esküvőszervezés Pécs, esküvőszervező, esküvőszervező Pécs

Amikor összeállítjuk a vendéglistát, biztos, hogy külön fogjuk számolni a felnőtteket és a gyerekeket, hiszen az lagzin nem árt tudni, hogy szükség lesz-e gyerekülésre, illetve, hogy az ételrendelésnél, hány fél adaggal kell majd számolni, ha egyáltalán kell.

De a gyerekes vendégek esetén nemcsak az étellel és az ülőhellyel érdemes számolni, hanem azzal is, hogy a gyerekek nem fognak tudni hosszú ideig egy helyben ülni, és a táncolás egy idő után nem lesz túl izgalmas elfoglaltság a számukra. Érdemes tehát azzal számolni, hogy szórakoztatni is kell majd őket.

Persze nem a menyasszonynak vagy a vőlegénynek, nekik más dolguk lesz. Viszont nagyon el tudja rontani a hangulatot, hogy egy szívhez szóló beszéd hangzik fel, esetleg egy pikánsabb játék, a gyerkőcök pedig rohangásznak, de a pincérek sem feltétlen fognak ennek örülni. Persze sokan döntenek úgy, hogy nem viszik a csemetéket, ha pedig igen, akkor kérnek egy nagyszülőt, akit magukkal visznek, hogy vigyázzon a gyerekekre. Manapság egyre divatosabb viszont, hogy a lagzi helyszínén kialakítanak egy úgynevezett gyereksarkot, vagy bérelnek egy gyerek felvigyázót.

Gyereksarok vagy babysitter? Esetleg mindkettő?

Hogy melyik a jó megoldás, azt lagzija válogatja. Egy gyereksarok berendezése önmagában is jó megoldás lehet. Pár társas, színező, filc, lego, ahol a szülők le tudják kötni kicsit a gyerekeket.

Sokan viszont már szakképzett segítséget is bérelnek a gyereksarokhoz, akik egyrészt hozzák a játékokat, másrészt a lakodalom ideje alatt vigyázni is a gyerekekre, amíg a szülők, mondjuk, táncolnak. Ha sok gyerekes család jön a lagzira, ezt a megoldás mindenképp érdemes számításba venni.

A babysitter bérlése akkor is jó megoldás lehet, ha este mi, felnőttek még buliznánk, de a gyerekeket azért szeretnénk letenni aludni, de a szobában egyedül nem hagynánk őket. Sokszor több rokon beszél össze, hogy felnőtt vigyáz a gyerekekre, amíg alszanak, a többiek pedig bulizhatnak, és esetleg váltják egymást, de igényelni is lehet ilyen szolgáltatást, bár ez általában már nem a pár feladata.