Desszertasztal, különleges finomságokkal

esküvői tanácsadás, esküvői tanácsadás Pécs, esküvőszervezés, esküvőszervezés Pécs, esküvőszervező, esküvőszervező Pécs

Míg egy pár évtizede még az asztalon száradtak a pogácsák, zserbószeletek, diós kosárkák, mára megújult az esküvői desszertkínálat. Persze sokan vannak azok, akik ragaszkodnak a hagyományokhoz, de vannak új trendek, melyek mégis tartalmaznak hagyományos elemeket.

Az esküvő elképzelhetetlen édesség nélkül, finom torták, sütemények, falatkák kerülnek a tányérokra, és bizony a vendégek útravalóul is gyakran kapnak belőlük. Aki szeretné vendégeit megajándékozni süteményekkel, érdemes előre elkészíttetni ezeket a boxokat. Akár fel is címkézhetjük őket, hogy melyiket kinek szánjuk, de ha ezt nem is tesszük meg, érdemes kisebb (kétszemélyes) és nagyobb (családi) süteménydobozokat is készíttetni.

Cakepop, fánkfal

Pár éve jött divatba a fánkfal. Egy fa táblára tehetünk fel színes fánkokat, melyek nem csak jópofák, hanem még finomak is. A fánkok lehetnek egyszerűek, díszítetlenek is, sokan ezt is egy élménnyé varázsolják. Hisz ilyenkor a fánkfal elé különböző díszítő elemek, gyöngyök, mázak kerülnek és mindenki maga készítheti el a saját fánkját.

A fánkok mellett, akik a hagyományos sütemények helyett valami újra vágynak, sokszor kérik cukrászukat, hogy készítsen úgynevezett cakepopot, azaz sütinyalókát. Itt visszaköszönhetnek a hagyományos ízek, hisz a lehetőségek tárháza végtelen: zserbós, diós, vaníliás, barackos – bármilyen ízben készülhetnek ezek a sütinyalókák.

Ezeknek nagy előnye, hogy nem kell a fogyasztásukhoz kistányér, villa, egyszerűen felkapunk egyet és már meg is ehetjük. Ugyanígy nagy divatja van a mini pohárkrémeknek, melyek szintén többféle ízben elkészíthetők.

A desszertasztalról nem maradhatnak le a macaronok sem, ezek gúlába rendezve különleges díszei is az asztalnak. A desszerteknél fontos, hogy egyszerűen, könnyen fogyaszthatóak legyenek, ne kelljen kistányér, villa hozzá, ne kelljen leülni. Sok helyen még ma is szokás az égetett cukorból készült torta. A grillázstortát az ifjú párnak kell összetörnie, ahány darabra törik, annyi éven át lesznek boldogok a hagyomány szerint.