Hogyan válasszuk ki a koszorúslányok ruháját? Egyáltalán kinek kell kiválasztania?

esküvői tanácsadás, esküvői tanácsadás Pécs, esküvőszervezés, esküvőszervezés Pécs, esküvőszervező, esküvőszervező Pécs

A koszorúslányok ruhájának kiválasztása nagyon egyszerűnek tűnhet, pedig számos kérdést kell megválaszolni. Milyen legyen a ruha színe, szabása, varrassuk vagy vásároljuk, és az egyik leglényegesebb kérdés, amit minden más kérdés előtt meg kell válaszolnunk, hogy ki fogja fizetni?

Erre egyébként nincs egyértelmű szabály, hogy a koszorúslánynak kötelező fizetni a ruháját, vagy ez minden esetben a menyasszony feladata lenne, de általában ezt a kérdést könnyű eldönteni. Attól függ, hogy a menyasszony mennyire határozza meg a koszorúslányok ruháját.

Ha a menyasszony nemcsak a színt vagy a szabást határozza meg, hanem konkrét elképzelései vannak, amikhez minden körülmények között ragaszkodik is, akkor általában úgy szokás, hogy ő fizeti, hiszen egy ruha nagyon drága is lehet, különösen, ha extravagáns igényeink, és egymástól eltérő alkatú koszorúslányaink vannak.

Ezek a ruhák csak egyszer kerülnek hordásra, és nem biztos, hogy elvárható, hogy egy koszorúslány vagyonokat költsön rá. Amennyiben viszont csak a színárnyalat fontos, és a koszorúslány olyan ruhát választ, amilyet csak akar, akkor akár fizetheti is, hiszen később is hordhatja.

Varrassunk vagy vásároljunk koszorúslány ruhát?

Ez egy nagyon összetett kérdés, előbb arra kell választ adni, hogy a menyasszony milyen koszorúslány ruhát szeretne szín és szabás tekintetében. Ha konkrét színt vagy szabást képzelt el a menyasszony, akkor érdemes, hogy mindenki ugyanabban a boltban vásárolja meg ugyanazt a ruhát csak más méretben, vagy érdemes varrónőt keresni, akiknek odaadják a kiválasztott anyagot, és ő megvarrja az azonos vagy épp eltérő szabású ruhákat.

De milyen is egy jó koszorúslány ruha? Először is tetszik mindenkinek, a menyasszonynak és a koszorúslányoknak is. Másrészt illik a dekor színéhez is. Könnyű anyagból készül és kényelmes, így a koszorúslányok is jól érzik magukat benne. Ha tehát ruhát választasz, mindenképp gondold végig, hogy mennyire fontosak az igényeid, és hogy ezeket úgy valósítsd meg, hogy a koszorúslányoknak is jó legyen.