Szabadtéri esküvő? Igen vagy nem?

esküvői tanácsadás, esküvői tanácsadás Pécs, esküvőszervezés, esküvőszervezés Pécs, esküvőszervező, esküvőszervező Pécs

Nagyon sokan választanak szabadtéri helyszínt az esküvőjükre, hiszen nincs is szebb annál, mint amikor a természetben, lombos fák árnyékában vagy egy csodaszép szobrokkal övezett téren mondjuk ki a boldogító igent.

Persze minden menyasszony álmodozik a tökéletes esküvői helyszínről, viszont amikor eljön a pillanat, és kiválasztja a parkot, teret vagy tópartot az esküvője számára, elkezd aggódni, hogy az időjárás is kegyes legyen hozzá, és pont akkor ne essen az eső, hiszen akkor oda a tökéletes esküvő.

Szabadtéri helyszínen esküdni nagyon divatos, és egyre több anyakönyvvezető vállal külső helyszínen szertartásvezetést. Ugyanakkor vannak helyek, ahova nem megy ki egy anyakönyvvezető. Ilyen esetekre is van természetesen megoldás, mégpedig az, ha az esküvő előtt hivatalosan összeházasodunk, álmaink esküvőjének a napján pedig egy szertartásvezető vezényli le a ceremóniát, mintha az lenne az igazi esküvő.

Erre Magyarországon is van már lehetőség, szóval, ha olyan helyet találtunk, ahova az anyakönyvvezető nem szeretne eljönni, akkor is megtarthatjuk ott az esküvőt.

Legyen B terv is, rossz idő esetére

A szabadtéri esküvők esetében a másik fontos kérdés, hogy milyen lesz az időjárás. A nyári esküvők sem bombabiztosak, hiszen nyáron is eshet eső. Érdemes olyan helyszínt választani, ami lehetőséget ad egy B tervre is, vagyis ha rossz lesz az idő, esik, szeles vagy bármi már időjárási jelenség jönne, bent is meg lehessen tartani.

Sokan a szabadtéri helyszínre sátrat bérelnek, így az eső sem fog gondot okozni. Mások például kastélyok vagy kúriák parkját választják helyszínül, ami szintén egy jó megoldás, mert a legtöbb ilyen helyszín beltéri megoldást is kínál rossz idő esetére.

Érdemes olyan helyszínben gondolkodni, ahol a polgári ceremónia és lakodalom is megtartható, így nem kell aggódni az időjárás miatt. Ha pedig már megtaláltuk a tökéletes helyszínt, és nem szeretnénk rajta változtatni, viszont beltéri lehetőség nem lesz, akkor a sátorbérlés lehet a jó megoldás, viszont ebben az esetben érdemes utána járni, hogy az adott helyen milyen feltételekkel lehet sátras esküvőnk.