Újra eljött a nagy lagzik ideje?

esküvői tanácsadás, esküvői tanácsadás Pécs, esküvőszervezés, esküvőszervezés Pécs, esküvőszervező, esküvőszervező Pécs

A pandémia alapjaiban változtatta meg az életünket. A világ még nem tért ugyan vissza a megszokott mederbe, de vannak az életnek olyan területei, ahol már úgy érezhetjük, hogy minden rendben van. A világjárvány után az emberek ki vannak éhezve a közösségi élményekre, az együttlétre, hisz hosszú ideig nélkülözniük kellett a családi, baráti összejöveteleket. Ez pedig az esküvői trendeken is meglátszik.

A Vogue magazin nemrég foglalkozott a témával, megkérdezték a világ vezető rendezvényszervezőit, hogy milyen trendek várhatók 2022-ben. Röviden? Grandiózus, meghökkentő esküvők, sok-sok különleges élménnyel. Ez részben a pandémiának köszönhető, mintha az emberek kiszabadultak volna ketreceikből.

Tematikus esküvők

A tematikus esküvők idén is hódítani fognak. Sőt, minden eddiginél különlegesebb élményt kínálnak majd. Szabadtéri tábortűz? Cirkusz? Álarcosbál? Retró diszkóest? Ezek mind népszerűek a házasulandók körében. A párok modern és szórakoztató esküvőre vágynak, minél egyedibbre, minél különlegesebbre.

Ugyanilyen fontos a közösségi jelenlét is, a social média felületek minden eddiginél nagyobb szerephez jutnak. Hisz aki elmegy egy esküvőre, szeretné megmutatni, hogy hol is van. A szelfik korszakát éljük, az ifjú párok pedig kiszolgálják az igényeket. Fotófalak, vicces kellékek ugyanúgy helyet kapnak az esküvőn. Ugyanígy felértékelődött az öltözködés jelentősége, különösen a tematikus esküvőkön. Ma már szinte teátrálissá vált a násznép viselete is, fontos, hogy az emberek különleges ruhákat viseljenek. Az elmúlt két év az intim esküvők időszaka volt, mára pedig visszatértek a nagy esküvők, az emberek már egyre jobban ki vannak éhezve a bulizásra, a nagy ünnepségekre.

Online, azonnali válasz

Sok esetben már a meghívók sem a hagyományos, nyomtatott verziókban kerülnek a vendégekhez.  A kommunikáció felgyorsult, az online térbe költözött. Az esküvő pedig sokszor nem csak egy nap, hanem egy egész hétvége, és ahogy zajlik a szervezés, úgy válnak a részletek ismertté. A násznép pedig szereti, ha ezeket a részleteket azonnal közöljük. Így ez a trend valószínűleg 2022-ben is folytatódni fog.